Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Валери Симеонов: Гебрев е отровен от руснаците

Валерий СимеоновВалерий Симеонов

Моят интерес по случая "Гебрев" датира от 2017 г., когато в качеството си на вицепремиер бях предприел действия, с които съм се показал като човек, който мисли за бизнеса в България. Това заяви в студиото на "Още от деня" лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Г-н Гебрев потърси контакт с мен, когато имаше проблеми със замразяването на лицензите и с прокуратурата. Това е нещо, което не е публично известно. Тогава той ми представи целия случай с неговите фирми. Той твърдеше, че има репресия на държавата спрямо него и фирмите му, не без известно основание. И най-вече поиска съдействие от мене, за да може една пратка - боеприпаси, предназначени за Индия и която беше на бургаското пристанище, да бъде размразена и да бъде изпратена, съгласно договора", коментира Симеонов.

Според него проблемите на Гебрев датират още от времето, когато е пожелал да купи завод "Дунарит", тогава е извършено и отравянето срещу него. По думите му това е дружество, което е имало задължения от 90 млн. лв. спрямо КТБ.

Симеонов е убеден, че Гебрев е отровен от руснаците, за да елиминират българския оръжеен бизнес. "Направен е опит да бъде приватизиран "Дунарит" със съдействието на Цветан Василев. След като не е било реализирано желанието на Василев да прехвърли "Дунарит" в руски ръце е последвало отравянето", каза Симеонов.

Лидерът на НФСБ заяви, че бизнесменът Емилиян Гебрев е успял да измести руските доставчици на боеприпаси на няколко места по света. "Няма никакво съмнение, че той е бил отровен от държавата, която има интерес". / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники