Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министърът на труда Бисер Петков се срещна с посланика на Казахстан Темиртай Избастин

Министърът на труда Бисер Петков се срещна с посланика на Казахстан Темиртай Избастин

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с посланика на Казахстан в България Темиртай Избастин. По време на разговора беше дадена висока оценка на сътрудничеството между двете страни и бяха обсъдени възможности за развитие на партньорството в бъдеще в контекста на предстоящото заседание на българо-казахстанската Междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество на 4 и 5 април в София.

Министър Петков изрази надежда, че предстоящите разговори ще дадат импулс на партньорството между България и Казахстан в сферата на труда и социалните въпроси и подготовката на Спогодба за социална сигурност между двете страни. Наличието на такъв документ ще е добра рамка за бъдещото ни сътрудничество в областта на социалната политика, добави той.

В рамките на срещата бяха обсъдени и теми, свързани с пенсионното осигуряване, пазара на труда и преодоляването на недостига от квалифицирани кадри, както и политиките за подкрепа на децата и семействата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники