Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Джeймс Робинсън: Надяваме се, че преговорите за F-16 ще приключат това лято

Джeймс Робинсън: Надяваме се, че преговорите за F-16 ще приключат това лятоснимка: bgnesagency.com

“Локхийд Мартин” се надяват, че преговорите между правителствата на България и САЩ за доставката на изтребителите F-16 ще приключат това лято, а първите самолети ще пристигнат у нас през 2023 г., предаде репортер на БГНЕС.

Надяваме се, че ще бъде това лято, но наистина зависи изцяло от разговорите между двете правителства. Това заяви Джeймс Робинсън, който е директор „Международно бизнес развитие на F-16“ в “Локхийд Мартин”.

„Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса. Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер “Локхийд Мартин”. Ще продължим да подкрепяме правителството на САЩ и нашите нови български партньори по време на преговорите по договора”, каза тогава Джeймс Робинсън, директор Международно бизнес развитие на F-16 в “Локхийд Мартин”.

Днес на въпроса ако се сключи договор кога могат да дойдат първите F-16 в България, Робинсън обясни, че това зависи от преговорите между двете правителства в момента.

„В момента очакваме, че първите F-16 ще пристигнат в България през 2023г.“, обясни той. Обучението на опитните пилоти ще продължи около 1 година и за по-младите пилоти около 2 години. „Мислим, че в момента, ако се подпише договорът, обучението ще започне около 2021 година“, посочи той. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники