Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Работна среща на министър Младен Маринов и директора на ФБР Кристофър Рей

Младен МариновМладен Маринов

Между правоохранителните органи на България и ФБР е установено стратегическо партньорство, което имаме готовност да развиваме и задълбочаваме, бяха единодушни в оценката си министър Младен Маринов и директорът на ФБР Кристофър Рей.

Официалната програма на визитата в САЩ започна със среща във ФБР. Двамата обсъдиха продължаване на оперативното взаимодействие по конкрeтни случаи, както и съвместната работа по противодействие на киберпрестъпността. Те оцениха като забележителни постигнатите резултати.

Установили сме редовен обмен на информация, в това число в борбата с международния тероризъм и продължаваме съвместната си работа, заяви директорът на ФБР. В този контекст министър Маринов изрази надежда за продължаване на обучението и техническата помощ за укрепването на капацитета на ГДБОП за борба с киберпрестъпността. Той отправи покана към Кристофър Рей за участие в откриването на предстоящата през септември т.г.в София конференция на випускниците на ФБР. Тогава България ще бъде домакин на годишната среща на Европейската секция на Асоциацията на завършилите Академията на ФБР (FBINAA).

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники