Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Част от сградата на Европейския парламент ще носи името на Атанас Буров

Част от сградата на Европейския парламент ще носи името на Атанас Буров

Днес една историческа несправедливост беше изтрита. Заедно с председателя на Европарламента Атнонио Таяни открихме изложбено пространство “Атанас Буров” в сградата на парламента. На събитието присъства и внучката на Атанас Буров - Ивана Стоянова.

За първи път, по инициатива на евродепутатите Andrey Kovatchev и Andrey Novakov, част от Европейския парламент ще носи името на български общественик.

Буров е демократ и държавник, работил усилено за въвеждането на модерни за времето си европейски практики в България и пръв прозира, че нашето място е в Европа. Днес децата и внуците на тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, напъват да дойда тук в Европейския парламент като троянски коне. Няма как да говорят за липса на медийна свобода, когато са обградени от 100 камери и могат да приказват, каквото си искат. Наследниците на Буров знаят какво е истински страх и какво е да дойдат и да ти вземат всичко без съд и присъда.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.