Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Япония задълбочават сътрудничеството си в редица области

България и Япония задълбочават сътрудничеството си в редица области

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе редица срещи в първия ден от своето посещение в Япония, на които двете страни изразиха готовност да обменят експерти в различни области, да подпомогнат Западните Балкани с конкретни проекти, да задълбочат сътрудничеството си в образоването, културата, спорта и равнопоставеността на мъжете и жените.

“България няма да забрави подкрепата от страна на Япония по време на прехода, благодарение на която бяха финансирани различни проекти на стойност над 1,4 млрд. лева - каза вицепремиерът Захариева на срещата си с Шиничи Китаока, президент на Японската агенция за международно сътрудничество. - Искаме да продължим нашето сътрудничество с проекти в Западните Балкани, фокусирани върху младежите и малките и средните предприятия.“

“Вие сте успешен модел за много държави, тъй като за сравнително кратък период от получател на помощи се превърнахте в донор”, изтъкна Шиничи Китаока. Той изрази готовност Японската агенция за международно сътрудничество да продължи работа с България по различни проекти в Западните Балкани, отговарящи на Софийския дневен ред, приет от лидерите от ЕС по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.