Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева привика посланика на Турция

Екатерина Захариева привика посланика на Турцияснимка: bnt.bg

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е наредила посланика на Турция у нас да бъде извикан за разговор. Това научи БНТ от дипломатически източник.

Повод за реакцията са изявления на турския външен министър в родината му и проведен по негово искане телефонен разговор с министър Захариева, в който Мевлют Чавушоглу е изразил притеснения, че поправките в българския Закон за вероизповеданията са насочени срещу мюсюлманската общност.

В свое изявление българското Министерство на външните работи подчертава, че България не може да приеме намеса на чужда държава в законодателния си процес и че изказванията на министър Чавушоглу дни преди местните избори в Турция с намеса на името на съседна държава не е от полза за никого.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.