Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Локхийд Мартин" ще поддържа F-16 в България, ако се договори с правителството

"Локхийд Мартин" ще поддържа F-16 в България, ако се договори с правителството

Американската компания "Локхийд Мартин", която произвежда изтребителите "F-16 Блок 70", ще отвори своя база в България. В нея ще се извършват поддръжка, частичен и цялостен ремонт на бойните самолети. Това съобщиха от фирмата в писмо до медиите.

"Това означава, че българските самолети ще могат да бъдат поддържани в България от местни инженери и техници през цялата продължителност на своите 12 000 летателни часа живот. Освен това компанията обсъжда редица други възможности за партньорство с българската индустрия и евентуалното участие на местните академични институции в програми за научноизследователска и развойна дейност", пише в позицията на компанията.

В момента "Локхийд Мартин" преговаря с българското правителство за покупката на осем изтребителя F-16. Двете страни продължават да търсят вариант за намаляване на разходите по сделката. Първоначалната оферта надвишаваше заложения от кабинета бюджет от 1.8 млрд. лева. Парламентът обаче гласува възможност сделката да се отклони от това изискване и двете страни започнаха преговори за техническите и финансовите параметри на бъдещия договор. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.