Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Поредната операция на Пътна полиция е за колани, каски и детски столчета

Поредната операция на Пътна полиция е за колани, каски и детски столчета

Специализирана полицейска операция, с акцент върху използване на предпазните колани, каски от мотоциклетистите и детски столчета, започва от днес Пътна полиция. Тя ще продължи до 12 май и ще обхване цялата страна.

Друг акцент в операцията ще бъде правилното поставяне на регистрационния номер от мотоциклетистите. От пътна полиция уточняват, че номерата на моторите се поставят така, че да има осигурена видимост, както и осветеност през нощните часове. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера. За поставен на неправилно номер санкцията е отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца и глоба от 50 до 200 лв.

При спиране на шофьорите ще се проверява и дали те имат неплатени глоби. Всички, които имат връчени, но неплатени глоби, до заплащане на задълженията остават без книжка, а автомобилът се спира от движение, ако се води на тяхно име.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.