Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Новият президент на Украйна Володомир Зеленски потвърди ангажиментите за създаване на училище с разширено изучаване на български език

Марияна НиколоваМарияна Николова

Новият президент на Украйна Володомир Зеленски потвърди ангажиментите за създаване на училище с разширено изучаване на български език. Това каза вицепремиерът Марияна Николова по време на редовно правителствено заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Във връзка със стъпването в длъжност на новия президент на Украйна Володимир Зеленски бях обявена да представлявам министър-председателя и българското правителство. Искам да кажа, че той е един иновативен политик, който въпреки обстоятелството, че няма политически опит, извън този на актьор, даде ясна заявка, че ще бъде човек на действието“, отбеляза тя.

„Това, което мога да кажа, че ние бяхме втора държава, която да направи среща на четири очи. Потвърди заявките на Порошенко по отношение на българската общност, запазване на целостта на района и изучаването на нашия език от българското малцинство, тъй като там е най-голямата диаспора - над 200 хил. в Украйна, както и потвърди ангажиментите, които министър-председателят Бойко Борисов пое с предходния президент Порошенко за създаването на украинско училище с разширено изучаване на български език“, добави тя. / Фокус

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.