Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Подготвя се визия за нова демографска политика, заяви Марияна Николова

Подготвя се визия за нова демографска политика, заяви Марияна Николоваснимка: dnevnik.bg

В момента работна група, съставена от експерти и учени от БАН, както и практици и действащите лекари от акушеро-гинекологичните болници, подготвя визия за нова демографска политика в България. Това заяви вицепремиерът Марияна Николова в ефира на "Нова телевизия". Докладът от работата й трябва да е готов до 15 юли.

"Вече са проведени срещи с лекари, които са поставили и конкретната проблематика, свързана с раждаемостта и пренаталните проблеми", информира Николова. Тя акцентира, че демографската политика не е проблем само на България, но и на целия Европейски съюз и е нужно всички институции да бъдат обединени и единни в процесите на вземане на решение за мерките.

"Правим анализ на законодателството. Трябва да има финансови стимули, но те трябва да са реални и измерими, съобразно възможностите на държавата", заяви вицепремиерът. Други мерки, които ще предложи Министерството на труда и социалната политика, са свързани с подпомагане на майките с домашни помощници, както и осигуряване на безплатни детски градини до 5 години и храноден в училищата. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.