Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Холандия иска още мерки, за да допусне България в Шенген

Холандия иска още мерки, за да допусне България в Шенген

Премиерът Бойко Борисов и външният министър Екатрина Захариева се срещнаха в Министерския съвет с министъра на външните работи на Холандия Стеф Блок.

На срещата отново поставиха исканията на България да бъдем включени в Шенген по въздух и вода. Стеф Блок обаче поиска още гаранции за опазване на границата и за борба с корупцията, тъй като крайната точка на мигрантите е именно Холандия.

„Чухме за желанието за Шенген, но надявам се, че ще разберете, че народът на Холандия знае за големия брой мигранти, които стигат до нашата държава и трябва да се увери в безкомпромисния контрол на границата преди да допуснем България в Шенген”, каза Стеф Блок.

„Впечатлен съм от охраната на границата, но има още една част, свързана с граничния контрол. Как се справя правителството с корупцията, контрола на трафика на хора и има ли допълнителни системи за това. Нужен е допълнителен напредък в борбата с корупцията и по-стриктна система”, каза още холандският външен министър.

„Винаги има място за подобрение, но България показва, че не само охранява външните граници и това показват разследванията срещу трафиканти. Само от началото на годината има 100 случая за разследване на трафиканти на хора. Убедена съм, че когато видят на място и дойдат в България, предвид докладите на ЕК, съвсем скоро се надявам Холандия да вземе решение в полза на България”, коментира Екатерина Захариева. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники