Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Терем" ще ремонтира военни хеликоптери за 38,7 млн. лева, 67% от тях отиват в Русия

"Терем" ще ремонтира военни хеликоптери за 38,7 млн. лева, 67% от тях отиват в Русия

Държавната компания "Терем" ще прави основен ремонт на вертолетите Ми-17 и Ми-24 срещу 38,7 млн. лева. Министерството на отбраната е сключило на 12 юни рамково споразумение за четири години с "Терем Холдинг", който ще работи с подизпълнител - дружеството "Терем-Летец". 67% от тази сума – 18,35 млн. лв. ще отидат в три руски компании.

Това са дружеството "Вертолеты России", което ще достави оборудването необходимо за ремонта и ще получи 31% от общата стойност на поръчката. "Уралският завод за гражданска авиация" ще направи основен ремонт на двигателите срещу 34 %, а "150 авиоремонтен завод" и "Московският вертолетен завод" ще извършат ремонт на спомагателни съоръжения срещу 2% от стойността на поръчката.

До обявяване на поръчката се стигна, след като падна последният летящ Ми-17, който се използваше за гасене и на пожари. От общо 28 хеликоптера в армията тогава летяха едва 8. От 5 хеликоптера Ми-17 не лети нито един, от 5 Ми-24 лети само един. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.