Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Грузия имат отлични двустранни отношения, които ще продължат да развиват в интерес на по-доброто бъдеще на своите народи

България и Грузия имат отлични двустранни отношения, които ще продължат да развиват в интерес на по-доброто бъдеще на своите народи

България и Грузия имат отлични двустранни отношения, които ще продължат да развиват в интерес на по-доброто бъдеще на своите народи, заявиха на срещата си в София председателите на парламентите на двете страни. Председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе е на официално посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателят на българския парламент изрази задоволство от отличните двустранни отношения между България и Грузия. Цвета Караянчева отбеляза, че двете старни поддържат интензивен политически диалог и сътрудничество на високо и най-високо равнище. Контактите между парламентаристите на България и Грузия имат голямо значение за изпълнението на външнополитическите цели, които си е поставил грузинският народ, подчерта тя. България може да подпомогне Грузия по нейния път към европейска и евроатлантическа интеграция, като сподели своя опит в осъществяването на демократичните реформи и в областта на синхронизирането на законодателството с правото на ЕС, уточни председателят на Народното събрание.

Председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе благодари за топлото посрещане в България. Вашата подкрепа по пътя на Грузия за членство в НАТО и ЕС е изключително важна за грузинския народ, заяви той. Желаем да засилим сътрудничеството си с България и да развиваме своите отношения още по-активно, подчерта той. Между България и Грузия има отлични политически отношения и добро двустранно сътрудничество в различни международни организации, посочи Иракли Кобахидзе. Той благодари за подкрепата на България за запазване на суверенитета и териториалната цялост на Грузия в рамките на нейните международно признати граници.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники