Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Офертата на САЩ към България за 8 изтребителя F-16 е 2.2 млрд. лв.

Офертата на САЩ към България за 8 изтребителя F-16 е 2.2 млрд. лв.

Два милиарда и 200 милиона лева искат САЩ за доставката на 8 изтребителя F-16. Това съобщи днес в Брюксел премиерът Бойко Борисов, цитиран от БНР. България планира да плати цялата сума. Част от парите ще бъдат емитирани като държавен заем.

"Два милиарда и двеста милиона" - това беше краткият отговор на премиера Бойко Борисов за сумата в изпратения в понеделник проектодоговор за новите американски изтребители. Тя почти съвпада с очакванията на Министерството на отбраната, което обяви, че два милиарда лева се добра цена. Т.нар. таван за парите до момента не беше известен. Милиард и 800 милиона лева е сумата, одобрена от Народното събрание, като в началото на годината парламентът даде мандат за преговори със САЩ и разреши промяна на тази пределна цена. 300 милиона ще бъдат емитирани като заем.

"Целта на емитирането на този дълг е във връзка във връзка с евентуалното разплащане, при условие че има сделка за самолетите Ф-16. И, при условие че има сделка, ще бъдат предприети действия за актуализация на Закона за бюджета", заяви зам.-министърът на финансите Росица Велкова. Новата актуализация може да бъде направена най-рано през юли, допълни тя. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.