Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Каракачанов пак настоява за концепцията си срещу "циганизацията"

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов

Циганизацията трябва да бъде спряна незабавно. Внесох Концепцията в Министерски съвет и ще настоявам тя да се приеме". Това е заявил министър-председателят по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов, според партийния пресцентър.

Концепцията на Каракачанов беше представена за обществено обсъждане още през февруари, но все още не е вкарана официално в дневния ред на правителството.

"Няма повече време за отлагане, прекалено дълъг стана списъкът с убийства, побоища и насилие, извършвани от представители на циганския етнос над хората в страната. Само за последните два месеца станахме свидетели на поредица от криминални деяния, които нагнетяват нетърпимост и страх в обществото. А ситуацията в с. Розино, където и циганите искат изселването на циганска фамилия, която тероризира цялото село, е достатъчно показателна, че има нужда не от последващи действия на полицията, а от превантивни мерки от страна на държавата", се казва още в позицията на вицепремиера.

В позицията му се припомнят и част от идете на документа: "Да се спират помощи, когато децата не ходят на училище, да се губи правото за социални придобивки при отказ от преквалификация и започване на работа, да се премахнат незаконните гета, да се прекрати престъпната практика деца да раждат деца, да се полага обществено полезен труд" и т.н. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.