Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Екатерина Захариева се срещна в Батуми с президента на Грузия

Екатерина Захариева се срещна в Батуми с президента на Грузия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с президента на Грузия в рамките на работно си посещение в Батуми. По време на визитата Захариева участва в международна конференция, посветена на 10-годишнината на Източното партньорство.

На срещата си с президента на Грузия Саломе Зурабишвили българският първи дипломат изтъкна традиционно добрите двустранни отношения между страните ни и подчерта, че България е един от най-активните поддръжници на европейската и евроатлантическата перспектива на Грузия.

Министър Захариева открои постиженията на Грузия в множество области и сподели, че очаква Европейският съюз да оценява всяка страна според собствените заслуги според принципа „Повече за повече“ – повече реформи и изпълнение на условията на споразуменията за асоцииране срещу повече ангажираност и интеграция от страна на ЕС.

България пое ангажимент да бъде силен глас в подкрепа на Грузия при определянето на рамката на бъдещите отношения след 2020 г., включително чрез тясно взаимодействие между дипломатическите мисии на двете страни към ЕС в Брюксел.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.