Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

На първо четене: Депутатите дадоха „зелена светлина" на сделката за F-16

На първо четене: Депутатите дадоха „зелена светлина" на сделката за F-16снимка: btvnovinite.bg

Депутатите ратифицираха международните договори за покупка на самолетите F-16 Блок 70 и свързаната с тях поддръжка на първо четене. 124 народни представители гласуваха „За”, 83 бяха „Против“ и 3 – „Въздържали се“.

Сделката беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими депутати. От БСП предложиха отлагане на гласуването с шест месеца, но то беше отхвърлено с аргумент, че цената на изтребителите ще се повиши до тогава.

„Цената няма да стане по-малка. Цената ще се увеличава. Истината, е че тази цена е валидна до 5 септември. След това цената няма да намалява", посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Колегата му по ресор "Финанси" Владислав Горанов обяви, че 2 млрд. лв. за F-16 е сериозно фискално усилие, но добрата новина е, че можем да си го позволим без да нарушаваме законодателството си.

По думите на командира на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Иванов първата доставка на самолети ще е през 2023 г., а последната – 2024г. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.