Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Светът би бил по-добро място с повече жени политици, смятат 41% от българите

Светът би бил по-добро място с повече жени политици, смятат 41% от българитеснимка: dnevnik.bg

Българското общество изглежда по-толерантно към идеята жените да представляват по-голямата част от властта в света, показва изследването на "Галъп интернешънъл", представено в БНТ. В България 41% отговарят, че светът би бил по-добро място, ако политиците бяха предимно жени, 35% смятат, че "ще бъде същият", а 7% казват "по-лош". Едновременно с това 17% се колебаят или не отговарят.

Преднината на "по-добър" пред "по-лош" нарежда страната сред принципните поддръжници на идеята за повече жени в политиката. България е и сред най-толерантните в региона. За сравнение, средно за Източна Европа частта на вярващите, че светът ще е по-добър с повече жени в политиката, надвишава този на смятащите, че ще е по-лош с 15 процентни пункта. В България тази разлика е 34 процентни пункта.

Северна и Южна Америка отбелязват най-голяма разлика в полза на тези, които смятат, че повечето жени в политика ще имат положително влияние върху света. Близкият Изток и Северна Африка са регионът, в който респондентите като цяло посочват, че светът не би бил толкова добро място с повече жени в политиката, като отговорът "по-лош" бележи минимално предимство пред "по-добър". / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники