Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Каракачанов: Първият СУ-25 ще бъде върнат след 10 месеца от Беларус

Каракачанов: Първият СУ-25 ще бъде върнат след 10 месеца от Беларусснимка: nova.bg

Първият самолет СУ-25, който бе изпратен за ремонт в Беларус преди дни, ще бъде готов и ще се върне у нас след 10 месеца. Това обяви пред журналисти военният министър Красимир Каракачанов след откриването на учебната година във Военната академия “Георги Раковски”.

“След доставката на първия самолет за ремонт в Беларус, 10 месеца след това, трябва да се върне първият от ремонтираните и така в рамките на всеки месец по един. Тоест въпреки забавянето, което се получи за незнайни за мен причини или по-скоро не желая да ги коментирам, ще успеем да се включим в графика. Когато пристигнат първите 2 самолета няма да се наложи да приземяваме щурмовата авиация”, категоричен бе той.

“След сключването на договора за Ф-16 протече още една процедура, с която на практика бяха отпуснати още 60 млн. долара от страна на САЩ, пари, които бяха одобрени от Конгреса. Цената се свали с още 60 млн. долара така и те могат да бъдат използвани само по този проект. Удължихме срока за подаване на оферти за флота за построяването на 2-та нови кораба заради летния сезон, очакваме и от там оферти. Проектът за бронираните машини също се движи.”, обобщи Каракачанов. Подчерта, че вероятно до края на годината ще бъде подписан договора за флота, а в началото на следващата този за бронираните машини. Обясни, че в договорите има клауза за задължително участие на български фирми, но те няма да правят целите машини, а само ще предоставят части за тях. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники