Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Борисов в Берлин: Германия е наш стратегически партньор в ЕС и близък сътрудник в НАТО

Бойко Борисов в Берлин: Германия е наш стратегически партньор в ЕС и близък сътрудник в НАТО

Германия е наш стратегически партньор в ЕС и близък сътрудник в НАТО. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в изказването си по време на програмното заседание на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага, което се провежда в Берлин.

Премиерът Борисов изтъкна конструктивното сътрудничество между двете страни, което се отличава с дългогодишни традиции и отлични перспективи като през настоящата година отбелязваме 140 г. от установяването на дипломатически отношения.

„България и Германия развиват динамично сътрудничество във всички области – политика, сигурност, икономика и търговия, туризъм, образование, наука и култура“, акцентира Борисов пред представителите на германския Бундестаг. Той подчерта, че има изключително интензивен политически диалог на всички нива, което е основа за успешното справяне с общите предизвикателства не само пред двете страни, но и в европейски план.

„България е активен и последователен поддръжник на европейската перспектива на държавите от Западните Балкани. По време на нашето председателство на Съвета на ЕС положихме големи усилия за връщането на темата в дневния ред на ЕС, защото интегрирането на региона със Съюза е стратегическа инвестиция в мира, демокрацията, просперитета, сигурността и стабилността на Европа“, категоричен бе премиерът Борисов.

„България приветства избирането на госпожа Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. Лично аз, като премиер, положих много усилия в подкрепа на нейната кандидатура и мога да кажа, че сме изключително доволни от резултата – член на Европейската народна партия става и първата жена председател на ЕК“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники