Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

68% от хората в страната смятат, че българите са велик народ

68% от хората в страната смятат, че българите са велик народ

68% хората в страната се съгласяват, че българите са велик народ, срещу 32%, които смятат, че българите са като всички останали. Това става ясно от проведената вчера дискусия „Консервативни ли са българите? 30 години след 1989 г.“ и данни на „Галъп интернешънъл“.

Гордост от българските обичаи и традиции споделят 90% от българските граждани, а 9% смятат, че те са отживелица, показва още анализа.

51% от интервюираните подкрепят твърдението, че „за да просперира една държава, трябва да се управлява със здрава ръка“, а 48% – „за да просперира една държава, трябва да се гарантира плурализмът, правата и свободите на гражданите“.

70% от запитаните се съгласяват, че православието трябва да бъде съхранявано като част от идентичността ни. По отношение на вярата в Бог – 63% декларират, че вярват, а 23%, че не вярват, 14% – не могат да се определят по този индикатор.

Приоритетно чувство на принадлежност към българската нация се изразява в 81% от случаите, а граждани на света се чувстват 18%. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники