Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Започва най-голямото за годината многонационално компютърно-подпомагано командно-щабно учение „Balkan Bridges - 2019“

Започва най-голямото за годината многонационално компютърно-подпомагано командно-щабно учение „Balkan Bridges - 2019“

Многонационално компютърно-подпомагано и разпределено командно-щабно учение „Balkan Bridges - 2019“ ще се проведе от 30 септември до 4 октомври 2019 г. в Националния военен учебен комплекс „Чаралица” в рамките на инициативата на началниците на отбраната/началниците на генералните щабове на Балканските държави за повишаване на сътрудничеството в региона.

В него ще участват близо 200 военнослужещи от страните по инициативата - Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Черна Гора, Румъния, Сърбия, Северна Македония и Турция, многонационалната бригада „Югоизточна Европа”, Щабния елемент за интегриране силите на НАТО, Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия и Центъра за съвместна подготовка на НАТО в Бидгошч, Полша.

Целта на учението е да повиши оперативната съвместимост на въоръжените сили на Балканските държави, да подобри техните способности да реагират адекватно на всяка опасност и риск, свързани с регионалната сигурност, както и да тества степента на интегриране на националните системи за моделиране и симулации от Центъра за съвместна подготовка на силите на НАТО в Бидгошч, Полша.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.