Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Към юли брутните заплати на сестрите в държавните болници били 1100-1500 лв.

Към юли брутните заплати на сестрите в държавните болници били 1100-1500 лв.

Към юли средната брутна работна заплата на професионалистите по здравни грижи в държавните болници е между 1100 и 1500 лева, като средната брутна работна заплата за страната към второто тримесечие е 1253 лв. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, цитиран от БТА.

До два дни болниците трябва да предоставят на Министерството на здравеопазването информация за увеличението на заплатите на персонала. От ноември всеки месец на интернет страницата на здравното ведомство ще се публикуват данни за нивата на средните основни и брутни работни заплати във всяка държавна болница, увери Ананиев.

Ананиев участва в събитие по приемането на още 25 броя линейки, доставени по европроект за различни населени места. Те вече са 82, до края на годината предстои да бъдат доставени още 70 линейки, a oстаналите санитарни автомобили – до предвидените по проекта 400 броя – ще бъдат доставяни поетапно до 2021 г., съобщава министърът, цитиран от пресцентъра си.

Големият инвестиционен проект се реализира на територията на цялата страна, като освен закупуването на 400 санитарни автомобила, са предвидени строителство, реконструкция, ремонт, преустройство и подобряване на достъпа в 237 обекта от системата на спешна медицинска помощ). Като отделна дейност по проекта ще бъдат модернизирани и всички помещения в структурите на спешната помощ, като за целта ще бъде осигурено ново оборудване и ново обзавеждане. Това стана ясно още от думите на здравния министър.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники