Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Румен Радев: Футболът е огледало на състоянието на държавата

Президентът Румен Радев: Футболът е огледало на състоянието на държавата

Футболът е огледало на състоянието на държавата. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод напрежението и оставките в БФС.

Според държавния глава със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите са се саморазобличили, защото нито една федерация не носи отговорност за поведението на феновете и нито една федерация, включително Българският футболен съюз, няма охранителни и разследващи функции.

„Футболът е огледало на състоянието на държавата. Каквото е управлението на държавата, такова е и управлението на българския футбол и вчерашните действия са блестящо доказателство за това“, коментира още Румен Радев и допълни, че за него е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от нея федерация.

Държавният глава подчерта, че е крайно неприятно България, която спаси 50 хиляди евреи и не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм. „Необходимо е държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство и докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и котрапротести, тези рецидиви ще продължават“, посочи още президентът Румен Радев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники