Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България и Армения ще подпишат протокол във връзка с прилагането на споразумението между ЕС и Арменияза обратно приемане на незаконно пребиваващи лица

България и Армения ще подпишат протокол във връзка с прилагането на споразумението между ЕС и Арменияза обратно приемане на незаконно пребиваващи лицаснимка: arcakh24.info

Правителството прие решение за изменение на решението по т. 13.2 от Протокол № 20 от заседанието на Министерския съвет на 16 май 2018 г.

С Протокол № 20 от заседание на МС от 16 май 2018 г. е одобрен проект на Протокол между правителството на Република България и правителството на Република Армения за прилагане на споразумението между Европейския съюз и Република Армения за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица, подписано на 19 април 2013 г. в Брюксел.

Със същото решение е упълномощен министърът на вътрешните работи да проведе преговорите и да попише Протокола от името на правителството на Република България.

Изменението на решението е необходимо, тъй като в периода 28-29 октомври предстои посещение на заместник-министър председателя по правосъдна реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева в Република Армения. Предвижда се подписване на двустранни документи, сред които и горепосоченият проект на Протокол.

Вицепремиерът Захариева е упълномощена също така да подпише и Спогодбата между Република България и Република Армения за международни автомобилни превози на пътници и товари. Новият междуправителствен документ ще замени действащата от 1995 г. Спогодба. Това ще допринесе за увеличаване на обемите на превозите и ще задълбочи сътрудничеството между България и Армения.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.