Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Започва акция "Зима", проверят за светлини и грайфери

Започва акция "Зима", проверят за светлини и грайфериснимка: nova.bg

"Проверка за светлини и дълбочина на грайфери ще са акцентите на започващата от утре акция "Зима", съобщи шефът на "Пътна полиция" комисар Звезделин Колев.

Акцията ще се проведе от 1 до 30 ноември в цялата страна. Тя ще има 3 части. Първата ще е от 1 до 10 ноември и ще проверяват водачите на велосипеди и каруци за изправността на превозните средства. Втората част ще следи дали шофьорите спазват предимството на пешеходците и дали самите те пресичат на позволените места, тя е ще от 11 до 20 ноември. На следващия ден до края на месеца ще се проверява техническата изправност на колите.

След 15 ноември от Пътна полиция ще глобяват с 50 лв. водачите чиито гуми са с грайфер под 4 мм.

Толкова е и стойността на глобата за неизправни фарове и габарити. За неизпрвни спирачни системи обаче, санкциите могат да достигнат до 500 лв.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) планират до края на ноември да спрат основните ремонти по магистралите. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.