Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

10 декември в Москва ще се състои Тържествена церемония-помен на руските воини и българските опълченци

10 декември в Москва ще се състои Тържествена церемония-помен на руските воини и българските опълченциснимка: pravoslavie.ru

Посолството на Република България в Руската федерация кани на Тържествена церемония-помен на руските воини и българските опълченци и полагане на венци на Параклиса-Паметник на гренадирите, паднали в боевете при Плевен, която ще се състои по традиция на 10 декември т. г., вторник, от 14.00 ч. (пл. „Ильинские ворота”).

На 10 декември 2019 г. се навършват 142 години от победата в едно от решаващите сражения в освободителната Руско-турска война 1877-1878 г. – боевете при Плевен, и 142 години от освещаването и откриването на Параклиса-Паметник на гренадирите, паднали в боевете при Плевен.

В церемонията участие ще вземат представители на Руската православна църква, Посолството на Република България в Руската федерация, Министерството на отбраната на РФ, Министерството на външните работи на РФ, обществени организации, представители на българската диаспора.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники