Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Деница Сачева е новият социален министър

Деница Сачева е новият социален министърснимка: bgnesagency.com

Парламентът одобри предложението Деница Сачева да оглави социалното министерство, предаде репортер на БГНЕС.

„За” избирането на Сачева и оставката на досегашния Бисер Петков гласуваха 114 народни представители, „против” гласуваха 106 депутати от БСП, ДПС и "Атака", а трима от "Воля" се въздържаха.

Много добре съзнавам мащаба, отговорността и трудностите, свързани със социалната политика. Това е комплексна политика, заяви преди гласуването Сачева и обеща, че като министър ще гарантира диалогичност, баланс и добронамереност в МТСП.

Управленските приоритети на коалиционното правителство вече са ясни и факт. Там не би трябвало да има изненади. Приемам политиките на ГЕРБ, каза Сачева преди да положи клетва в пленарна зала.

По време на разискванията депутати припомниха за училищната анкета, в която анкетираните в училищата трябваше да определят пола си и която предизвика бурни спорове в обществото пространство. Сачева каза, че именно правителството на ГЕРБ отмени тази анкета, докато тя беше въведена по време на управлението на проф. Анелия Клисарова.

Аз съм против насилието над жените и деца и съм „за” традиционното семейство между мъж и жена. Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява, заяви Деница Сачева.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.