Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Велизар Шаламанов: България трябва да има много ясен план как намалява зависимостта от Русия

Велизар Шаламановснимка: bnr.bgВелизар Шаламанов


„България трябва да има много ясен план как намалява зависимостта от Русия в основни оръжейни системи и то ускорено“. Това заяви пред БНР експертът Велизар Шаламанов.

Според него НАТО се превръща в инструмент за съвместно развитие на технологиите на XXI век. Това е невероятна възможност за България, която също трябва да мобилизира научния си капацитет и да работи по програми за изкуствен интелект, киберсигурност, изследване на космоса, добави той в интервю за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“.

„НАТО расте, а когато една организация расте, тя има бъдеще. Бъдещето ще бъде обсъждано именно на тази среща. Това бъдеще е свързано в много голяма степен не просто с увеличаване на разходите и справедливото им споделяне, но и с фокус върху новите технологии, които ще определят бъдещето, както и отношенията с Китай. Няма да бъдат пропуснати отношенията с Русия. Поне от 2014 г. темата за Русия е в центъра“, коментира още Шаламанов за срещата на НАТО в Лондон. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.