Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Валери Симеонов: Отношенията между България и Русия трябва да са икономически

Валерий Симеоновснимка: dnevnik.bgВалерий Симеонов

Не мисля, че ще се разнесе някакъв скандал. Това са стандартни ответни действия свързани с експулсирането на главния секретар от руското посолство преди месец. Така Валери Симеонов коментира изгонването на български дипломат от Русия.

Попитан дали това може да има връзка с критиките на руския президент Владимир Путин от вчера – че България се бави с изграждането на газопровода по „Турски поток“, Симеонов отговори: „Може да се направи връзка, но не мисля, че икономическите въпроси трябва да бъдат пряко свързани с доказан шпионаж – с безспорни, безспорни факти на шпионаж от страна на главния секретар на руското посолство.“

След въпрос дали това ще се отрази на отношенията между България и Русия, лидерът на НФСБ каза: „Аз не мога да гадая, но отношенията на България с Русия на първо място трябва да са икономически. С други думи – България трябва да си гледа интересите и от т.нар. Турски поток, и от евентуалното поемане на строителството на „Белене“. С други думи – винаги трябва да стои въпросът какво печелим ние. Защото практиката показва, че от всички тези големи проекти, „големи шлемове“ и всякакви други измишльотини България винаги е била губещата и винаги е била в позицията да бъде задължена да купува нещо, което не й трябва, или да плаща неустойки. Така че препоръчвам малко по-сериозно внимание по отношение на бъдещите икономически проекти. Останалото мисля, че от само себе си ще се нареди.“ / Флагман

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.