Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Отбелязване в Москва на 142-та годишнина от Плевенската епопея

Отбелязване в Москва на 142-та годишнина от Плевенската епопея

На 10 декември, в Москва тържествено бе отбелязана 142-та годишнина от Плевенската епопея с отслужване на молебен и поднасяне на венци на Параклиса-Паметник на гренадирите в центъра на руската столица, с участието на представители на българското посолство в Русия, Руската православна църква, представители на руските държавни институции, обществени и културни организации, както и българската диаспора в Москва.

В своето слово посланик Атанас Кръстин отбеляза значението на боевете за Плевен за победния изход на Руско-турската Освободителна война от 1877-1878 г. и героизма на руските воини и българските опълченци, отдали живота си за Свободата на България.

По време на церемонията бяха прочетени поздравителни адреси от името на председателя на Комитета по отбрана и безопасност на Съвета на федерацията на РФ генерал-полковник Бондарев, председателя на Комитета по отбрана на Държавната дума на РФ генерал-полковник Шаманов, министъра на културата и председател на "Руско военно историческо общество" Владимир Медински и от Московската дума. Представители на Министерството на отбраната на РФ, Министерството на външните работи на РФ, Руската православна църква и обществени организации почетоха паметта на героите от войната с приветствени слова.

Поделиться:

Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.