Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът Радев: Да удържаш властта и да управляваш държавата ефективно са две различни неща

Президентът Радев: Да удържаш властта и да управляваш държавата ефективно са две различни неща

Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. Много е важно да има друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Белово, където беше помолен да коментира задържането на министъра на околната среда и водите и оставката му във връзка с водната криза в Перник.

„Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем“, заяви Румен Радев и допълни, че цели села са на воден режим от години.

Президентът отново подчерта, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и случващото се в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление. „Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но виждаме как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават“, заяви Румен Радев и посочи, че списъкът с проблеми в държавата може да се допълни с примери от много други сектори като нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетика, здравеопазване, образование.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.