Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

САЩ санкционираха съдията, пуснал шефа на "Русофили" в Москва

САЩ санкционираха съдията, пуснал шефа на "Русофили" в Москва

Първият български служител, санкциониран от САЩ за участие в сериозна корупция, е съдия Андон Миталов от Специализирания наказателен съд, съобщи Държавният департамент.

Това е съдията, който пусна да отиде в Москва за получаване на медал обвиненият в шпионаж лидер на Движение "Русофили" Николай Малинов.

"В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България", се казва в съобщението.

То включва и имената на неговата съпруга Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова.

"Това е първото такова огласяване в България и то потвърждава ангажимента на САЩ в борбата срещу корупцията в България и в глобален мащаб. Съединените щати продължават да подкрепят народа на България в борбата му срещу корупцията. Държавният департамент ще използва тези правомощия за насърчаване търсенето на отговорност по отношение на корумпирани лица в региона и в глобален мащаб", се казва в заключение на съобщението. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники