Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Валери Симеонов: Изявлението на руското разузнаване е дребен детайл

Валерий Симеоновснимка: bgnesagency.comВалерий Симеонов

Като дребен детайл от хибридна война бих определил думите на говорителя на руското разузнаване Сергей Иванов. Така Валери Симеонов коментира отправените от руска страна обвинения, че разпространява невярна информация, предаде репортер на БГНЕС.

“Да поразлисти сайтовете, да види телевизиите и тогава ще разбере откъде Валери Симеонов знае за разговорите между Наришкин и шейха на Дубай, че са били свързани с освобождаването на Васил Божков”, посочи той и уточни, че информацията е била излъчена в ефира на държавната ни телевизия, български и арабски сайтове.

Зам.-председателят на Народното събрание каза, че не вижда никакъв повод за упрек към думите му и обясни, че той се е информира по случая само от наши медии.
“Второ, кое гарантира, че представителят на външното им разузнаване говори истината. В близките дни тази тема ще покаже дали ще има развитие”, заяви Симеонов.

Попитан дали го обиждат отправените по негов адрес остри критики, той каза, че сме свикнали на арогантния тон и поведение на всички представители на Русия в България по отношение на хора, които не споделят техните имперски интереси и разбирания.
“Такова беше изказването и на Путин, ако си спомняте, за Кирил и Методий навремето – погрешно и без да последват извинения. Такова беше изказването на т. нар. патриарх Кирил. Това е разследванията за контрабанда Гундяев, който сега е патриарх на Русия. Той идваше да удря по масата и да казва на кого трябва да се отдава почит на 3-ти март и на кого не трябва. Просто такова им е поведението. Мисля, че това е част от глобалната действителност, с която поне аз съм свикнал”, поясни Симеонов призова хората да погледнат с какви хора си имаме работа.

На въпрос дали ще излезе с официална позиция, той каза, че няма да “влиза в диалог с руските ченгета, които работят с хибридна информация, с хибридни форми на обработка на обществото”. / БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.