Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Армията е готова да подсили охраната на границата срещу мигранти

Армията е готова да подсили охраната на границата срещу мигранти

Има реална опасност от нова мигрантска вълна от Турция към България. Има информация за концентрация на голям брой мигранти в Одрин. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на извънредното заседание на министерски съвет, свикано заради мерките срещу коронавируса.

"Пратихме сутринта рано жандармерия по границите. Притеснително е, че турските граничари се дръпнаха. Да се надяваме, че по-навътре в страната ще ги спират. Виждате по островите в Гърция какво става. Към момента си има реална заплаха от страна на събитията, които се случват там, когато има ракети, хората бягат", каза Борисов.

„Чакам всеки момент с президента Ердоган да ме свържат. Решението на проблема ще бъде постигнато чрез комуникация с Турция по линия на НАТО.“, каза Борисов.

Тази сутрин гранична полиция е възпрепятствала и не е допуснала да преминат границата с Турция две имигрантски групи, по около 30 човека всяка една. Заявявам категоричната си решимост армията да окаже пълно съдействие и да предприеме всички необходими мерки за опазване на държавната граница, като не допусне нито един нелегален имигрант на територията на България. За тази цел Българската армия има готовност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники