Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е в извънредно положение до 13 април заради коронавируса

България е в извънредно положение до 13 април заради коронавирусаснимка: bgnesagency.com

Парламентът гласува единодушно „за“ предложеното от кабинета извънредно положение в цялата страна заради коронавируса.

То ще е в сила 13 март до 13 април.

Мярката позволява затваряне на училища, детски градини, университети, заведения, отмяна на спортни събития и форуми.

Пленарното заседание започна с час и половина закъснение след заседание на председателски съвет, на който представителите на парламентарните групи бяха запознати със ситуацията в страната и предложените мерки.

При обсъждането в пленарната зала присъстваха премиерът Бойко Борисов и всички министри.

На заседанието бяха поканени и представители на оперативния щаб за ограничаване на коронавируса - проф. Венцислав Мутафчийски, проф. Тодор Кантарджиев и доц. Ангел Кунчев.

Проф. Мутафчийски, който е председател на щаба, отчете пред депутатите каква е в момента ситуацията с разпространението на коронавируса у нас и по света.

23 случая на коронавирус са установени към днешна дата у нас. Само за вчера са 16, имаме и един смъртен случай, припомни началникът на ВМА.

„Бяха дадени редица разпореждания, както и беше уреден въпросът с ползването на болничните. Въпреки това отчитаме, че има грубо нарушаване на карантината“, каза проф. Мутафчийски.

Искаме за един месец това извънредно положение, то ни е нужно главно за недисциплинирани хора, обяви в изказването си премиерът Борисов. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.