Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Дните от 16 март до 29 март ще са неприсъствени в училище

Дните от 16 март до 29 март ще са неприсъствени в училище

Дните от 16 март до 29 март 2020 година ще са неприсъствени в училище. Решението e в резултат на заповед на министъра на здравеопазването, издадена във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното от Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб.

Преустановяват се учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации, както и посещенията на децата в детските ясли и детските градини.

Заповедта предвижда въвеждане на дистанционна форма на обучение в училищата.

Министерството на образованието и науката подготви препоръки към образователните институции за организиране и провеждане на учебни занятия в неприсъствена форма. Осигурена е допълнителна методическа и техническа подкрепа за училищата и преподавателите за реализирането на индивидуалните и специфични планове за неприсъствено обучение.

Към момента не се предвижда удължаване на учебната година, намаляване на следващите ваканции и промяна в датите за изпитите. Предстои обявяване на нови дати за провеждане на ученическите олимпиади и състезания.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.