Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Проф. Костов: Медицинският съвет ще работи за справяне от епидемията с COVID-19

Проф. Костов: Медицинският съвет ще работи за справяне от епидемията с COVID-19снимка: bnt.bg

Функциите на новия Медицинския съвет към правителството са да изготвя алгоритми и препоръки за диагноза и лечение на коронавируса в помощ на правителството за справяне с епидемията. Това обяви на първия брифинг проф. Коста Костов, председател на съвета.

„Влизаме в този съвет като лекари и ще излезем от него като лекари. Искаме да опазим имената си чисти на изхода. Единствената ни цел е да направим всичко по силите ни, за да се отскубнем всички заедно с най-малко загуби", заяви той.

Съветът ще дава брифинги всеки вторник и петък. Освен това ще бъде създаден Facebook-портал, в който ще има информация за всичко важно и одобрено от Министерството на здравеопазването.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.