Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Парламентът ще се разпусне за извънредното положение

Цвета Караянчеваснимка: dnevnik.bgЦвета Караянчева

„Днес на председателски съвет се обединихме без БСП, че Народното събрание трябва да заседава само когато трябва да се вземат спешни мерки, а парламентарният контрол да е писмен", каза председателката на Народното събрание Цвета Караянчева след като днешното събрание в НС закъсня с 5 мин.

Ковид 19 не подбира нито по партийна, нито по религиозна принадлежност. Приехме най-важните закони за кризата. И ние сме подвластни на заразата. Вирусът няма учтиво да ни подмине, като ни попита: "Вие депутати ли сте?" Автоматично ще са всички по домовете си, ако един е подложен на карантина. Ако всички излезем в карантина за 14 дни,това означава автоматично блокиране на НС. Ако сме по домовете си, това означава. Грубо нарушаваме и заповедта на здравния министър. В затворено положение сме, не сме на 2 м. Един от друг, вентилацията не може да бъде спряната така както предписва оперативния щаб", каза още Цвета Караянчева.

"Няма как след всеки депутат да се почистват дръжките на вратите. Готови ли сте да бъдете виновни, че сте заразили, роднина, някой случаен човек или журналистите, които са затворени в друга стая?
Не говоря да затворим парламента, защото не е спирал да работи и по време на война. Не знаем кой тук е бил контактен, предложи да се явяват на заседания, когато има нуждата да се вземат спешни решения", добави Караянчева.

"Демокрацията можем да я опазим само при карантина, когато сме единни", каза председателката на НС и пожела Бог да помага и пази работещите на първа линия медици.

"С работата можем да наваксаме и по време на ваканциите, но човешкото здраве и живот няма как да го наваксаме", каза още Караянчева.

От БСП веднага контрираха, че заседанията не могат да се водят по така предложения начин.

Кристиан Вигенин от БСП каза, че това е опит да се спре работата на парламента за неопределено време.

“Този парламент трябва да се свика само още веднъж, за да гласува оставката на правителството “, заяви Вигенин.

Той увери, че ще намерят начин да се противопоставят на това предложение. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.