Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Затварят пазарите, докато не се затегнат мерките

Младен Мариновснимка: bgnesagency.comМладен Маринов

Пазарите се спират, докато не се създаде ред такъв, какъвто е в магазините – на влизане, на излизане дезинфекция, ред и дистанция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че се забелязва влошаване по спазване на мерките по пазарите, топлото време допринася за това.

На въпрос на БГНЕС Маринов заяви, че за кратко време се забелязва влошаване на мерките и дисциплината. Местните власти в страната ще бъдат инструктирани да се затварят, ако нарушат мерките. „Много ми е неприятно, мисля, че не е моментът сега да се наказваме. Нашите препоръки са на пазара да се ходи с маски“, препоръча вътрешният министър.

Премиерът Бойко Борисов съобщи още, че Маринов заедно със служители на РЗИ и областни директори, ще направят график за пазарите.

Ако няма подобрение на мерките и организация на пазарите, ще се прибегне към тяхното затваряне, заключи Маринов. /БГНЕС

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.