Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Главният прокурор на САЩ: България прави значителни стъпки в борбата с корупцията

Главният прокурор на САЩ: България прави значителни стъпки в борбата с корупцията

В писмо, изпратено до Сотир Цацаров, главният прокурор на САЩ Уилям Бар отправя поздравления и пожелания за успешна работа по повод избирането му за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. В писмото се сочи, че „България продължава да прави значителни стъпки в борбата с корупцията и укрепването на правоохранителните институции и аз съм уверен, че Вашата отдаденост на служба за държавата и върховенството на закона ще продължи и в новата Ви длъжност като председател на КПКОНПИ“.

Уилям Бар подчертава, че близкото партньорство между Съединените американски щати и Република България по въпроси, свързани с работата на правоохранителните и съдебните органи, е от особено значение, и оценява високо приноса на Прокуратурата на Република България в общите усилия.

В писмото си американският главен прокурор изразява увереност, че успешното сътрудничество между прокурорските органи на двете страни ще продължи и в мандата на главния прокурор Иван Гешев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.