Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Не се планира масово връщане на учениците в училищата през май, обяви Мутафчийски

Не се планира масово връщане на учениците в училищата през май, обяви Мутафчийски

Няма да има масово връщане на учениците в училищата през май, съобщи днес ръководителят на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Той уточни, че ще се търси вариант за достъп до училище на децата от 7-и и 12-и клас, които трябва да полагат изпити.

Засега т.нар. матури след 7-и и 12-и клас са предвидени за 29 май и 1 юни, но може и да бъдат отложени. "Обмисля се вариант за отлагане с една седмица", каза министърът на образованието Красимир Вълчев в началото на месеца.

Учениците в цялата страна не са имали занимания от 5 март - тогава беше обявена грипна ваканция заради сезонния грип Б, която преля в сегашното принудително отсъствие заради извънредното положение.

В момента в Министерството на образованието вървят серия от срещи със синдикати, директори, учители, родители, за да се вземе решение както за завършването на годината, така и за начина на провеждане на изпитите. За момента очакванията са конкретни дати за изпитите и приключване на годината да има след около две седмици. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.