Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Борисов разговаря с президента на Френската република Еманюел Макрон

Премиерът Борисов разговаря с президента на Френската република Еманюел Макрон

„Коронавирусът промени живота ни и изцяло пренареди дневния ред на ЕС. Защитата на живота на гражданите в момента е основен приоритет. В тези кризисни времена е от огромно значение да се възползваме от всички инструменти, с които разполагаме в рамките на ЕС, за да успеем в битката срещу COVID-19“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на телефонния разговор, който проведе с президента на Френската република Еманюел Макрон.

Двамата лидери обсъдиха актуалните данни за разпространението на коронавируса и мерките, доказали ефективност при ограничаване на заболяването.

„Справянето с такова безпрецедентно предизвикателство на равнище ЕС е невъзможно без координиран подход на съвместните мерки за смекчаване на социално-икономическите последици от кризата“, изтъкна премиерът Борисов. Той бе категоричен пред френския президент, че днес, повече от всякога е необходимо единство и отстояване на принципа на европейската солидарност в името на възстановяването на нормалния начин на живот на гражданите на ЕС.

Българският министър-председател отбеляза, че и във времето на извънредните мерки на националните държави, България остава ангажирана с опазването на върховенството на закона, принципите на демокрацията и правата на човека.

В хода на разговора президентът Макрон приветства навременните мерки, наложени от българското правителство срещу COVID-19, както и постигнатата реорганизация в индустрията.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.