Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни

Пътуваме до Гърция и Сърбия без карантина от 1 юни

От 1 юни ще се пътува до Гърция и Сърбия без 14-дневна карантина. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който проведе видео среща с колегите си от региона.

Чака се и решението на румънския парламент, за да може и там карантината да падне. Идеята е да се освободи двустранното пътуване в тази част от Балканите.

"Пускаме свободно без карантиниране бизнес, семейни връзки, дипломатически, хуманитарни и транспорт. Със сърбите същото", обясни Борисов.

Ще се попълва декларация с имена, данни за контакт и удостоверение, че даденият гражданин не е под карантина, няма симптоми и пътува на свой риск. Премиерът сравни документа с този, който се попълваше на КПП при излизане от областен град по-рано по време на пандемията.

От понеделник отпада карантината за всички шофьори на тирове и автобуси, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков.

Борисов посочи: "Точната дума е "премерен риск" - да направим така, че да заработят повече системи, което да гарантира някакви приходи в хората, съответно в бюджета". По думите му от 1 юни може да се мисли и за отваряне на закритите пространства в ресторантите. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.