Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България се присъедини към Инициативата на НАТО за сътрудничество в сферата на обучение на пилоти в Европа

България се присъедини към Инициативата на НАТО за сътрудничество в сферата на обучение на пилоти в Европа

Непосредствено след приключването на редовната среща на министрите на отбраната на 18 юни единадесет страни-членки на Алианса, включително и България, подписаха Писмо за намерение, с което се присъединиха към Инициативата на НАТО за многонационално сътрудничество в сферата на обучение на пилоти в Европа (NATO Flight Training in Europe (NFTE)). От българска страна документът беше подписан от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Инициативата има за цел да създаде архитектура от свързани национални съоръжения, които по единна програма ще предоставят споделени възможности за обучение на пилоти. Български пилоти ще могат да се обучават в страните, подписали споразумението.

За обучение на пилоти България ще предостави за международно ползване ВВВУ „Долна Митрополия“, въздушно пространство, огневи полигони за работа по земни и въздушни цели, както и възможности за съвместна работа с наземни средства за ПВО, а във ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ ще се провеждат курсове за обучение на оператори на безпилотни апарати.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.