Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Глоба 300 лв. за депутатите без маски в пленарна зала

Глоба 300 лв. за депутатите без маски в пленарна заласнимка: btvnovinite.bg

Здравните власти обявиха, че ще наложат глоби на депутатите, които са били без маски в пленарна зала и ще ги издирят чрез снимки и кадри от медиите. Глобата е 300 лева.

За втори пореден ден депутати работят без маски в пленарната зала. Някои дори обвиниха медиите, че са показали нарушението, с „издевателство“ и „терор“.

Неочаквано социалистът Валери Жаблянов нападна журналистите и поиска да получи институционална защита.

Той настоя Народното събрание да направи всичко възможно да се прекрати електронния терор върху депутатите, тяхното дискредитиране от телевизии и други средства за информация, подборното снимане, неуместното показване, както и нанасянето на морални и други щети.

„Тази медийна вакханалия подрива авторитета на НС, на народните представители поотделно и на парламентарния характер на републиката“, заяви той.

Управляващите уличиха опозицията, че не спазва правилата, които се отнасят за всички.

„Не смятаме, че снимането на депутати без маска е издевателство и че е подбор. Вчера вашата парламентарна група беше без маски. Какъв е нашият личен пример, едва ли не сме някаква номенклатура и да правим каквото си искаме…“, коментира Тома Биков от ГЕРБ. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники