Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Любомира Ганчева: В България нямаме много неща, които съществуват в Русия

Любомира Ганчева: В България нямаме много неща, които съществуват в Русия

Много правителства ограничават правото на хората да гласуват свободно, руските власти, напротив, предоставят възможност на гражданите да изразят волята си. Това заявява Любомир Ганчева, заместник-председател на ПП АБВ, в Москва, цитирана от руски медии. Ганчева е по покана руската столица като международен експерт по провеждане на гласуване за референдум за изменение на Конституцията.

В изявленията си пред медиите тя дава висока оценка на руската система за провеждане на избори и обществени допитвания.

„В България нямаме много неща, които съществуват в Русия, по-специално няма система за обработка на избирателни бюлетини и електронно гласуване. Искам да пренеса този опит, който ще получа тук, в моята страна“.

Любомира Ганчева, заместник-председател на политическата алтернатива на партията „Българско възраждане“, посети около 25 обекта и посочи това, което видя като пример за други страни. „За мен начинът на гласуване тук е добър пример за провеждане на вот - всичко е организирано много ясно“, каза тя.

„Сега, по време на пандемия, когато много правителства отнемат правото да изразяват волята на своите граждани, Руската федерация, напротив, създава условия гражданите да идват и да заявят своята воля“.

Любомира Ганчева подчертава важността на въвеждане на онлайн гласуването.

„Това ще помогне за привличането на млади хора, удобно е за нашето поколение“.

Ганчева отново заявява готовност да използва опита, придобит в Русия, за да бъде активен участник в реформирането на избирателната система на България.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники