Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангел Кунчев: При 1000 души в болниците може да се върнат част от мерките

Ангел Кунчевснимка: btvnovinite.bgАнгел Кунчев

Увеличението на броя заразени през последните дни в страната ни е в съзвучие с тенденцията в съседните на България държави. България е на последно място на Балканите по заразени и на пето в Европа, каза в ефира на сутрешния блок на bTV националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. По думите му за това има два фактора – ръстът като цяло на броя заразени на Балканите и масовото неспазване на мерките.

„Процентът положителни проби е около 5% и той се задържа в тези граници“, подчерта националният здравен инспектор. По думите му има определено подмладяване на засегнатите от - близо 50% от новоположителните са на възраст под 65 години.

„Все по-често срещаме случаи на хора с клиника, които не са кой знае с какви придружаващи заболявания, но стигат до интензивно отделение. COVID-19 е опасно заболяване и да се казва, че хората не загиват от него, е несериозно. Хората умират заради усложняващите се фактори, които COVID-19 предизвиква“, каза още доц. Ангел Кунчев.

По думите му само ако се стигне до драматично увеличение на броя на болните, може да се връщат нови ограничения. „Стигнем ли 1000 души в болниците, това ще затрудни много здравната система. А вече има затруднения в редица градове“, каза още доц. Кунчев.

До тази сутрин приетите в болница са 699, като от тях 40 са постъпили в интензивно отделение. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.