Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Ваксина най-рано април, против съм пълното затваряне

Борисов: Ваксина най-рано април, против съм пълното затварянеснимка: dariknews.bg

Най-рано през април ще дойде ваксината за коронавирус или ще даде резултати. Това каза премиерът Бойко Борисов в живо излъчване на фейсбук страницата си.

"Категорично съм против пълното затваряне или каквото и да било, свързано с ограничаване на хора. Много е важно всички ние като един да разберем, че ако се пазим, няма да се налага да се забранява. Няма да има забрани. Като общество и като граждани нали обичаме все да даваме пример с Европа. Ето Европа какво прави. Да направим същото и ние, но без такива категорични забрани, за да може бизнесът да работи", каза премиерът.

Според него при добър ред, няма нужда да се затварят фитнесите и фризьорските салони, както и да се ограничават ресторантите, когато хората вътре спазват необходимата дистанция.

"Пазари, паркове, градини, всичко, това трябва да работи и самите хора трябва да се контролират, за да не се налага, каквото и да било друго", подчерта Борисов.

Той заяви, че пълното затваряне за него е абсолютно недопустимо и не иска в България да се случва, въпреки огромния натиск на хората. "Ако ни е страх, то тогава да взимаме мерки. Осигурили сме лекарства и медицински състав. Нека заради тях да спазваме карантината", каза още премиерът. / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники